Modelkano C1 Marathon

Indezonden door Carel Wichems

Mijn laatste project is de wedstrijd C-1 Marathon, een één persoon long distance racer. Het ontwerp is van Steve Killing uit Canada. Zie ook zijn website.

De tekening was in PDF en in inch maten schaal 1: 12 op A-4 afgedrukt. Alles moest omgerekend worden naar millimeter maten en een schaal van 1:10.

modelbouw eskimo Ook voor dit model heb ik een massieve bouwmal gemaakt. De romp bestaat uit 3 lagen fineer van 0,6 mm. dikte. Ook deze romp is niet zelflossend, daarom heb ik deze in de lengte doorgezaagd en later weer aan elkaar geplakt. De lagen worden binnen en buiten over de lengte gelegd en de tussen laag dwars. Zo ontstaat een zeer sterke en lichte romp. Het gebruik van verschillende hout soorten , zoals Mahonie, Essen en Eiken geeft een bijzonder uiterlijk. Randjes afwerken en 6x schuren en lakken met bootslak maakt er een strak geheel van. Uiteraard ook een gelamineerde steekpeddel, zitje en standaard complementeren het geheel.

Het volgende project is de Eskimo kano maar dan van hout. De modellen zijn te koop soms uit voorraad of anders met levertijd. Prijzen op aanvraag. Hebt u naar aanleiding van dit artikel speciale vragen of wensen mail me maar en ik zal zien wat ik doen kan. Ik ben geen handelaar maar moet enkele modellen verkopen om iets nieuws te kunnen maken of extra machines en verbruiks artikelen te kunnen kopen.

Ik hoop dat u veel genoegen aan dit artikel beleeft.

Carel Wichems
Hengelo
c.wichems@ziggo.nl