Kanovakantie in Nederland of wat verder

Het voorjaar in aantocht... Tijd voor een nieuwe rubriek: kanovakantie.
In de loop van de jaren hebben wij op Kanoweb al heel wat kanotochtsuggesties voor je verzameld. Variërend van korte dagtochtjes tot kanotrektochten en fraaie kanogebieden, verspreid over diverse rubrieken op de website. Naast de vele vaarimpressies ook tips en handige info, vooral bedoeld als een leuke handreiking en startpunt voor het plannen van (óók) jouw eigen kanovakantie! Net als bij het uitstippelen van je kanoroute begint het vaarplezier thuis. Ontdekken en genieten doe je volop op je kanotocht.

... Lees verder:
Kanovakantie in Nederland of wat verder

Turfroutes in Zuidoost-Friesland

Iets Noordelijker van ons favoriete vaargebied, de Weerribben waar de turfwining wat later op gang kwam, vind je een pracht vaargebied om tijdens je kanovakantie eens op je gemak te ontdekken: de Turfroutes in Zuidoost-Friesland.

Door de eeuwen heen hebben hier turfstekers, met de schop, vaarten en wijken gegraven om vrachten turf per schip naar de plaats van bestemming te kunnen vervoeren. Tot in het begin van de vorige eeuw, is turf gebruikt als brandstof voor bijvoorbeeld het verwarmen van huizen.

... Lees verder:
Turfroutes in Zuidoost-Friesland

De Fryske Marren

Ofwel, de Friese Meren lenen zich bij uitstek voor een heerlijke vakantie op of aan het water. Op het web zijn aardig wat bronnen te vinden wanneer je jouw watersportvakantie gaat voorbereiden. Op zoektocht nodigen de advertenties, van vaak commerciële websites, je uit met de meest uiteenlopende arrangementen en aanbiedingen.

 Fryske Marren - kanoën

... Lees verder:
De Fryske Marren

Kanovakantie Weerribben Wieden

Een kanovakantie in het Kanoparadijs Nationaal Park Weerribben Wieden in de kop van Overijssel. Een mooiere plek voor een meerdaagse kanotocht zo dicht bij huis kun je je haast niet bedenken. Voor iedereen wat wils, rust, ruimte, natuur, leuke kleine plaatsjes zoals Giethoorn, Kalenberg, Ossenzijl of Belt-schutsloot voor een uitstapje en wat afwiseling onderweg. Leuke campings aan het water waar de kinderen zich geen moment zullen vervelen.

Beleef je kanovakantie in Kanoparadijs Weerribben - Wieden

... Lees verder:
Kanovakantie Weerribben Wieden