Kanoroute de Dinkel - Overijssel

Gevaren en beschreven door Rob Nuij - afstand 17 km
Vanaf de Zoekerbrug naar links varen, met de stroom mee. Als het water hier een halve meter diep is kun je dit mooie riviertje, dat op nog natuurlijke wijze door het landschap meandert, vanaf Losser naar Lutterzand prachtig bevaren. Overigens mag je hier alleen varen van 01 september tot 01 april met een gratis vergunning. Deze kun je aanvragen bij het Waterschap Vechtstromen.

... Lees verder:
Kanoroute de Dinkel - Overijssel

Kanoroute de Reest - Overijssel

Gevaren en beschreven op 29-08-04 door Rob Nuij - afstand 16 km
De Reest, een zeer kronkelende brede beek, gaat dwars door de weilanden en vaar je deze tot het kerkhof van IJhorst. Je kunt de Reest goed bevaren als het een paar weken goed geregend heeft. Dit kan je bij de stoep waar je instapt goed zien. Wanneer daar nog tien centimeter steen van de stoep te zien is, is het prima varen en kun je de brug, die naar het dorp De Wijk gaat, net onderdoor.

... Lees verder:
Kanoroute de Reest - Overijssel

Kanotocht over de Oude IJssel

Gevaren en beschreven op 06-09-09 door Rob Nuij - afstand 24 km De "Oude IJssel" komt net voorbij Ulft Nederland in, dit is vanaf Doesburg plm. 24 km. Je kunt naar Ulft varen met een overdraging boven Etten met kanosteigers bij de stuw, (100 mtr). Op deze tocht gaan we naar Doetinchem en terug is 24 km met een pauze bij het dorpje Laagkeppel met aan beide kanten van de 3e brug prima kano steigers. Er is nu 7 km gevaren.

... Lees verder:
Kanotocht over de Oude IJssel

De Linge - Rumpt Buren v.v. - 30 km

Door Rob Nuij.

De "Linge" is een meandere rivier die zich door het landschap slingert. Tussen eind april en half mei staan de boomgaarden prachtig in bloei, een fantastisch gezicht. Je vaart langs mooie villa's en bomen op de kant wat het plaatje compleet maakt. Voorbij Beesd langs een molen en kerkje. De brug van de A2 onderdoor en hier hoor je (jammergenoeg) al het lawaai van de snelweg. Wanneer je deze weg onderdoor bent vaar je een stuk verder langs het dorpje Enspijk. Let op het overstekend fietspontje.

... Lees verder:
De Linge - Rumpt Buren v.v. - 30 km

De Linge - Rumpt Oosterwijk v.v. - 27 km

kanoroute vice versa kanovaren Kanoroute Linge; vice versa; plm 27km.; Beesd - Rumpt - Rhenoy - Gellicum - Acquoy - Asperen - Leerdam - Heukelum
Kanonatuurroutes Rob Nuij


Vanaf het startpunt vaar je naar rechts richting Leerdam. Links van je vaar je langs Rumpt. Dit dorp ligt op een hoge dijk met mooie villas en huizen. Rechts vaar je langs een lange en grote boomgaard die begin mei mooi in bloei staat. Zodra je de Uiterwaarden krijgt voorbij Rumpt is er veel vogelleven met zeer veel diverse vogelsoorten als aalscholvers, futen, waterhoentjes, de kieviet, grutto, ganzen en eenden.... Ook veel nesten met eieren en jongen, prachtig.

... Lees verder:
De Linge - Rumpt Oosterwijk v.v. - 27 km

<< Eerste < Vorige [5 / 5] Volgende > Laatste >>