Kanoroute Blokzijl - Weerribben vv

Gevaren en beschreven door Rob Nuij - afstand 17 km
Vanaf de instapplaats naar links varen, ophaalbruggetje onderdoor en dan rechtsaf het "Noorderdiep" op. Langs een camping en bij bocht naar rechts neem je het eerste vaartje linksaf de "Roomsloot" op. Brug van de N333 onderdoor, een stuk verder krijgje een bocht naar links, dan gelijk naar rechts enje vaart hier een meertje op. Je vaart langs de rechterzijde enje vaart dan het vervolg vaartje in. Dan vaar je even naar links en naar rechts waarna een langgerekte bocht naar rechts. Verderop, voor de boerderijtjes van het dorpje Nederland, vaar je linksaf het grachtje op. Dit uitvaren, brug onderdoor en je ziet links een groot bord met Welkom in de Weerribben.

... Lees verder:
Kanoroute Blokzijl - Weerribben vv

Kanoroute rondje Abcoude

Gevaren en beschreven op 02-10-2011 door Rob Nuij - afstand 16,5 km
We varen via de 'Waver' naar de Stokkelaarsbrug. Je gaat linksaf lage brug onderdoor de 'Winkel' op. Bij een lage brug op de rode knop drukken en de brug wordt voor je open gedaan. (Niet tussen 12.30 en 13.30 uur!) Watertje volgen en bij de sluis links aanhouden. Soms wordt de 'Winkel' erg smal en kronkelt met mooi uitzicht over de polder. Je gaat de A2 onderdoor en komt bij een lage duiker uit. Hier overdragen of de kano een duwtje geven onder de duiker door als je met z'n tweeën bent. Er is ook een kanosteiger.

... Lees verder:
Kanoroute rondje Abcoude

Kanoroute rondje Nuldernauw

Gevaren en beschreven op 15-8-2011 door Rob Nuij - afstand 18 km
Vanaf het instappunt naar rechts uitvaren. Je passeert de vaargeul van de pont, je vaart in ondiep water. Je passeert af en toe een strandje, dan weer rietkragen met op de achtergrond het Flevolandse bos Hosterwold. Je vaart langs jachthaventje en camping RCN, tel; 036-5221246. Dan wat grote en lange rietkragen en bij een landtong met wat strandjes en een haventje met dieper water om te zwemmen, kun je evt een rustpauze houden. Iets verder krijg je een lange rietkraag en de uitstekende Nulderhoek, hier oversteken naar andere zijde, je vaart dan op hotelcomplex Postaljon af. Daarvoor links aanhouden voor de terugvaart.

... Lees verder:
Kanoroute rondje Nuldernauw

Rondje Veluwemeer, Elburg - de Ral vv

Gevaren en beschreven op 20-8-2011 door Rob Nuij - afstand 22 km
Vanaf de instapplaats aan de Flevoweg (zie aanrijroute) naar links varen, linkerkant onder de brug door en iets verder naar de zandstrandjes oversteken. Deze zijde van het Veluwemeer volgen op ruime afstand van de oever. Langs vele strandjes, campings en jachthaven de Klink met mooi terras a/h water waar de vaargeul op 80 mtr langs gaat.

... Lees verder:
Rondje Veluwemeer, Elburg - de Ral vv

Kanoroute rondje Veluwemeer, Harderwijk - de Kwak vv

Gevaren en beschreven door Rob Nuij - afstand 13 km
Vanaf de instapplaats langs de kant naar rechts varen. Je vaart om een landtong heen en steekt over naar eiland de Kwak, dit is een eiland voor vogels. Het water tot eiland de Kwak is ondiep, plm. 1 meter. Om het eiland varen naar het volgende eiland de Ral. Hier kun je aanmeren. Er is een toilet en je kunt er kamperen. Dan oversteken naar eiland de Snip (ook vogeleiland).

... Lees verder:
Kanoroute rondje Veluwemeer, Harderwijk - de Kwak vv