32 km rond de Nieuwkoopse Plassen

Route: Noorden - Grecht - Oude Rijn - Nieuwkoopse Plassen - Noorden
Vanaf de instapplaatsbij de kerk in Noorden de Vlietsloot uitvaren tot de kruising van waters (hier staan ook aanwijsborden). Hier linksaf de Kadewetering" op richting Slikkendam, uitvaren tot de sluis. Voor de sluis krijg je nog een bruggetje, dit staat normaal open ofze draaien het bruggetje (na een signaal) open, of anders de kano er onderdoor duwen. Dan de sluis in, even de sluiswachter waarschuwen. Schutten kost hier 2.75 euro.

... Lees verder:
32 km rond de Nieuwkoopse Plassen

Kanonatuurroute Zwartemeer

Zwartemeer - Goot - Ganzendiep - Zwartemeer
Gevaren en beschreven door Rob Nuij - afstand plm 17 km

Vanaf de instapplaats naast de brug bij Kraggenburg vaar je naar rechts onder de brug door, richting het Zwartemeer. Je houdt de linkerkant aan en vaart richting de bomen van het vogeleiland. Op dit open water rechtdoor een stuk buiten de groene tonnen varen van de vaargeul. Links krijg je een breed water. Het water waar je op vaart is plm 1 meter diep. Bij het vogeleiland steek je bij het groene lichtbaken schuin naar rechts over. Aan de overkant zie je de grijze boerenloods (even zoeken).

... Lees verder:
Kanonatuurroute Zwartemeer

Rondje Kampereiland

Gevaren en beschreven door Rob Nuij - afstand 30 km
Vanaf de instap bij parkeerplaats Ramsdiep naar links varen langs de strekdam. Als je de strekdam voorbij bent, vaar je aan de rechterzijde bij de rietkant. Een stuk verder de hoogspanningslijn onderdoor. Voorbij een uitstekende punt krijg je gele paaltjes, bovenop wit/rood gemerkt. Hier is een rustgebied voor vogels. Je blijft langs deze paaltjes varen. Je vaart hier midden op het Zwarte Meer" en het is hier ondiep water, plm. 1 mtr. Voor je zie je in de verte de hoge bomen van het vogeleiland.

... Lees verder:
Rondje Kampereiland

Kanoroute Giethoorn: Molengat Bovenwijde

Gevaren en beschreven door Rob Nuij - afstand 18 km
Let op! - Gewijzigde instap (zie onder) Vanaf Instap Arendshorst buitenactiviteiten vaar je via de "Dorpsgracht" met zijn vele bruggetjes en boerderijtjes. Met in het begin wat haakse bochten vaar je de "Dorpsgracht" uit. Vlak voor het eind vaar je langs een weg die links ligt en langs een halve molen, via de haakse bocht door naar rechts ("Molenvaart") en gelijk linksaf de brug onderdoor en langs een camping.

... Lees verder:
Kanoroute Giethoorn: Molengat Bovenwijde

Kanoroute Wieden: Aremberggracht Beltschutsloot

Gevaren en beschreven door Rob Nuij - afstand 18 km
Vanaf de instapplaats linksaf uitvaren en 125 mtr verder links brug onderdoor de mooie "Schenkelvaart" op die door de prachtige Schinkellanden gaat. Je houdt de vaart met het bredere water aan. Je vaart langs petgaten, stukjes weiland en een bos. 1 km verder een-bocht naar rechts en 500 mtr verder kom je uit op het meertje "Mastenbroekerkolk". Hier recht oversteken naar overzijde en daar weer een water in tussen de rietlanden door. Dit komt 300 mtr verder uit op het meertje "Dirkswijde". Nu de linkeroever aanhouden en 100 mtr verder ga je linksaf, bij paal 5, een breed water in (20 mtr breed). Je vaart verderop langs grasveldjes met koeien en je gaat een grote bocht naar rechts door om het weiland heen en dan naar links.

... Lees verder:
Kanoroute Wieden: Aremberggracht Beltschutsloot