Aanpassingen 80 kanonatuurroutes in Friesland

kano natuur routes De uitgave Kano Natuur Routes in Friesland dateert alweer van 2005. Rob Nuij is zo aardig geweest zijn uitgave eens na te lopen op eventuele foutjes en wijzigingen. Zowel de foutjes die er bij uitgave zijn ingeslopen, maar ook de veranderingen door werkzaamheden van het Waterschap Friesland heeft hij netjes per route(nummer) aangegeven. Voor een ieder die deze prachtige uitgave heeft aangeschaft, op deze pagina vind je de correcties. Vanuit je browser print je deze pagina als handige "printversie" om achter in je boekje te stoppen.

... Lees verder:
Aanpassingen 80 kanonatuurroutes in Friesland

Kanotrektocht van Delfzijl naar Kampen

kanoroute trektocht enkel Kanotrektocht, plm 235km.; o.a. Groningse maren - Lauwersmeer - Bergumermeer - Sneekermeer - - Tjeukemeer - Rottige Meenthe - Weerribben - Giethoorn, Zwarte Water - Zwartemeer - Ganzendiep - Kampen.; Kanonatuurroutes - Rob Nuij

Dat Rob Nuij veel plezier aan het toerkajakvaren getuigt wel uit zijn vele tochten door Friesland. Voor de liefhebber heeft hij ruim 80 kanoroutes prachtig uitgetekend in de uitgave Kano Natuur Routes Friesland. Dat het bij deze uitgaven niet zal blijven lijkt haast wel zeker. Zeker meer dan 200 kanotochten heeft hij door Nederland gevaren. Enkele van de mooiste tochten deelt hij graag via Kanoweb. Zo ook zijn twee meerdaagse trektochten in Noord en Oost Nederland.

... Lees verder:
Kanotrektocht van Delfzijl naar Kampen

Kanoroute Giethoorn - Dwarsgracht

kanoroute rondtocht voor kano en kajak Kanoroute Giethoorn Dwarsgracht; rondtocht; plm. 18km.; Giethoorn - Zuideindiger - Belterwiede - Beulakerwijde - Dwarsgracht - Kanaal Giethoorn-Steenwijk
Kanonatuurroutes - Rob Nuij


Vanaf het instappunt Arendshorst in Giethoorn (zie aanrijroute) naar rechts varen. Op de splitsing rechtsaf de Dorpsgracht volgen door Giethoorn Zuid. Deze vaart komt uit op het mooie meertje Zuideindiger. Oversteken naar links en in de inham met rechts een boom, ga je een doorgaand watertje in. Aan het eind op de splitsing rechtsaf en bij Westeinde brug onderdoor en op de splitsing rechtsaf en iets verder linksaf. Je komt uit op de Belterwijde.

... Lees verder:
Kanoroute Giethoorn - Dwarsgracht

Kanonatuurrroute Eemmeer - 16km

kanoroute rondtocht voor kano en kajak Kanoroute Eemmeer; rondtocht; plm 16km.; Eemdijk - Eem - Eemmeer - Spakenburg - retour.
Kanonatuurroutes - Rob Nuij


Vanaf het pontje over de Eem naar links uitvaren de "Eem" op. Aan de overzijde is Eemdijk waar een weide is gemaakt voor zwemgelegenheid in het (zo te zien) schone water van de "Eem". De "Eem" is plm. 45 meter breed en heeft een lage (plm. 20 cm) houten walkant. Je moet hier vandaan ongeveer 2 km. varen tot de monding aan het "Eemmeer". Je gaat wat grote bochten door en net voor de monding krijg je links nog een jachthaven. Op de hoek, aan de rechterzijde waar de invaartverlichting staat, kun je mooi even zitten op een stukje gras en bij mooi weer lekker zwemmen in diep water.

... Lees verder:
Kanonatuurrroute Eemmeer - 16km

Sliedrechtse Biesbosch - Merwedelanden

kanoroute rondtocht voor kano en kajakKanoroute Sliedrechtse Biesbosch; rondtocht; plm. 18 km.; Wantij - Moldiep - Beneden Merwede - Doode Kikvorschkil - Helsloot.
Kanonatuurroutes Rob Nuij


Vanaf de instap (zie aanrijroute) naar rechts uitvaren het Wantij op naar de Merwelanden. 200 meter voor de spoorbrug is rechts een piepklein strandje. Spoorbrug en loopfietsbrug onderdoor en na de hoogspanningslijnen gaat ga je gelijk linksaf. Je vaart langs een dijk links met hoogspanningslijnen erop en rechts een bosgebied. Op de splitsing verderop rechts aanhouden het bredere water volgen. Je vaart langs een insteekhaven dan iets verder langs een steiger met een gebouw van hout erachter. Bij de hoge bomen is een splitsing om een eiland, hier het linkerwater volgen dan krijgje links het Biesbosch bezoekerscentrum (voor e.v.t. een rustpauze. Er is een eetgelegenheid met terras).

... Lees verder:
Sliedrechtse Biesbosch - Merwedelanden