Kajaktochten in Overijssel

In Overijssel is ruim 400 kilometer prachtig vaarwater te ontdekken, zowel met kano als kajak. Van de Kop van Overijssel, Salland tot in Twente (zelfs grensoverschrijdend) zijn de meest afwisselende kanoroutes te varen.

kajakvaren in Overijssel

Kajakvaren of (open) kanovaren?

Eigenlijk maakt het niet uit welk type je vaart. Eenmaal op het water het is sowieso genieten geblazen! Bovendien zijn in Overijssel meer dan voldoende afwisselende kajaktochten te vinden. Bijvoorbeeld heerlijk lange afzaktochten in je kajak varen op de Vecht of Regge en de waterlopen uit vroegere tijden (her-)ontdekken.
In het Vechtpark bij Hardenberg kun je als wildwatervaarder prima oefenen in de wildwaterbaan. Via de vistrappen vaar je na je afdaling terug voor een nieuw avontuur.
Maar er is meer te peddelen! . . . .

... Lees verder:
Kajaktochten in Overijssel

Kajakvaren, techniek, instructie en veiligheid

Kajakvaren, techniek, instructie en veiligheid Het is altijd leuk om in een kajak te leren varen.
De prachtige Finse site van Niko Hakkarainen maakt het je nog ietsje makkelijker. Volg op je gemak de prachtige animaties van de meest essentiële basistechnieken kajakvaren.

Techniek en veiligheid
Sla vooral de animaties over veiligheid en reddingstechnieken niet over!

... Lees verder:
Kajakvaren, techniek, instructie en veiligheid

Skin On Frame Building Blues

Het is niet alleen het varen of toeren. Maar dubbel genieten en plezier in een door je zelf gebouwde kano of kajak. Voor de afwisseling een insprerend filmpje over de bouw van een Greenland SOF Qayaq:

... Lees verder:
Skin On Frame Building Blues

Vaar een kajak van hout!

Golan Raaijmakers uit Beerta (Oost-Groningen) heeft een passie voor hout en dat laat hij graag zien ook! In zijn werkplaats (een oud schoolgebouw) bouwt hij sinds 2013 prachtige houten kajaks. Telkens nét ietsje anders, unieke modellen dus.
"Ik vind het spannend om de diverse houtsoorten met elkaar te combineren en het oorspronkelijke ontwerp iets extra’s te geven. Tijdens het bouwen van iedere kajak ontstaat wel weer een idee voor een nieuw exemplaar" Aldus Golan.

... Lees verder:
Vaar een kajak van hout!

Kajakvaren.nl met een kano??

kanoroute vice versa kajakvaren, kanovaren Kanoroute Berkel Zutphen; vice versa; plm. 7,5 km.; Start-eind, kanostoep Kerkpad Warnsveld - ri. Zutphen - Grote Gracht - duiker Overwelving tot overlaat IJssel retour: nog stukje Graaf Ottosingel v.v.

Eindelijk... het is er toch eens van gekomen, samen een kort tochtje over de Berkel. Vroeg in de ochtend ontmoeten we elkaar op de parkeerplaats van het voormalig gemeenthuis Warnsveld. Ik help Wouter even met het afladen van zijn nog nieuwe lichtgewicht kajak. Best een strak model. Het karretje wordt toch maar even ondergebonden voor de korte oversteek naar de kanostoep. Hopenlijk laat de zon zich vandaag nog even zien. Voor nu is het nog maar een grauwe bedoening en nog fris ook. Maar goed.. we heben warme koffie mee.. alhoewel .. alleen voor de liefhebbers? Beter afstemmen de volgende keer! Rustig aan vertrekken we stroomaf richting Zutphen.

... Lees verder:
Kajakvaren.nl met een kano??

<< Eerste < Vorige [1 / 2] Volgende > Laatste >>