Nopola, een laatste tocht in zonsondergang

Na onze fantastische kanotochten over de Finse meren bezoeken we vandaag Mikkeli, de toegangspoort tot het Finse merengebied. Eindelijk maken we eens kennis met Marianna. Samen met Jouko en Harri, heeft zij ons de mogelijkheid geboden en veel materiaal aangedragen om perfect kennis te maken met de ongerepte Finse natuur.

Onder het genot van een echte Finse lunch met, naar Fins gebruik, eigen gebrouwen bier, vertellen we enthousiast over onze peddelroutes en de Finse gastvrijheid die we onderweg hebben ervaren.

Mikkeli Finland In de middag klaart het gelukkig op. We nemen nog even op gemak de tijd om heerlijk laveren over de gezellige markt en snuffelen wat rond in de vele antiekwinkeltjes die het centrum van de stad rijk is. Ons Fins peddelavontuur zit er helaas op. Hoewel.. nadat we alles hebben ingepakt voor onze terugreis nog één keer genieten van het fantastische merengebied.

Nopola Startpunt Nopola, een prachtige boerderij met fraai aangelegde tuin en uitzicht over het meer. Aan de steiger glijdt voor de laatste maal de kajak in het water. Een zacht briesje steekt op. Nog even genieten van de stilte van de meren, de prachtige bossen, rotspartijen, smalle vaartjes door het riet. In het water spiegelt de zon haar mooiste kleuren.

"De Finse ziel; als een ouderwetse sauna, een beetje ruw aan de buitenkant met een hart van goud van binnen".

Kanovaren op de Finse meren?

Meer weten over kanovaren op de Finse meren? Check:

500 km kano-avontuur in Scandinavisch waterparadijs