Photography by Kanoweb

VeluweRally 2017 - Warm je op!

24-9-2017 - Vroeg uit de veren om de start van de VeluweRally 2017 niet te hoeven missen. Ik schuif even de gordijnen opzij en .. Zo hej .. wat een mist! Dat wordt vast wat later.. Een voorzichtige reis richting Deventer volgt, met amper 50 meter zicht. Pakweg 200 enthousiaste kanovaarders hebben zich vooraf ingeschreven en vertoeven al sinds zaterdag op de prachtige stadscamping Deventer. Langzaam aan druppelen nog eens tientallen deelnemers binnen, op gemak hun weg zoekend naar het inschrijfbureau en startplek aan het naastgelegen weiland.

Dank aan Moosecamp (ook sponsor van de VeluweRally) voor mooie videofragmenten van de start!

... Lees verder:
VeluweRally 2017 - Warm je op!

VeluweRally 2016 - veilig genieten!

De IJssel wordt door de jaren heen een steeds drukker bevaren vaarroute. Beroeps- en pleziervaart nemen toe. Met name op het traject Arnhem - Zutphen. Het waarborgen van de veiligheid van de vele kanovaarders tijdens het jaarlijkse kano-evenement de VeluweRally heeft de organisatie doen besluiten in zijn geheel af te stappen van nood- en laagwaterscenario's zoals afgelopen jaar. Vanaf 2016 start dé afsluiting van het kanoseizoen vanuit Deventer in het weekend van 24 en 25 september.

... Lees verder:
VeluweRally 2016 - veilig genieten!

VeluweRally 2015 - wind mee?

Genieten van de vroege ochtendzon, stralend blauwe lucht, géén mist, normale waterstand, een lekkere stroming op de IJssel en wind mee. Een perfect scenario voor de honderden enthousiaste deelnemers aan de 37e VeluwRally op 27 September. Een ding is zeker, de stroming hebben de vaarders niet tegen, voor de rest is het nog even koffiedik kijken.

veluwerally 2015 gaat door Gevleugelde deelnemers aan de afgelaste VeluwerRally vier jaar geleden

... Lees verder:
VeluweRally 2015 - wind mee?

36e VeluweRally - peddelplezier van start tot finish

Vroeg uit de veren, gisteravond alles nog even voor de zekerheid nagekeken, zelfs de spork voor "het geval dat.." maar meegenomen. In het donker richting Giesbeek. Ziet er goed uit, geen mist.. Alhoewel? Bij Doesburg helaas wat flarden over de IJssel, mooi gezicht, maar mag snel wegtrekken wat ons betreft. Het is een méér dan gewoonlijke drukte van belang op het startterrein. Het startveld kano's en kajaks kleurt met de minuut vrolijker. Dat stemt goed, gezelligheid troef!

tevreden startmeisters

... Lees verder:
36e VeluweRally - peddelplezier van start tot finish

Veluwerally 2013, een feest om niet niet te vergeten!

Het is de organisatie, de vele vrijwilligers én de deelnemers gelukt om van van het 35-jarig jubileum een waar feest te maken. Op het startterrein in Giesbeek is het tussen de vele tentjes een kleurrijk schouwspel van kano's en kajaks in alle soorten en maten. Fanatieke vaarders van jong tot oud verzamelen zich voor een fantastische afsluiting van het vaarseizoen. Alhoewel,.. de echte dieharts zullen vast en zeker ook deze winter "gewoon" doorvaren.

Zaterdagmiddag wordt door diverse vaarders het examenmoment open kano goed benut. De tweede hands kanomarkt, stands van Kanoshop, Kajan watersport, Bever sport, Globetrotters, Moosecamp én de friteskraam worden druk bezocht. En vanzelfsprekend trekt ook de "RWS30", de patrouilleboot van Rijkswaterstaat, weer veel belangstelling.

skin on frame

... Lees verder:
Veluwerally 2013, een feest om niet niet te vergeten!

<< Eerste < Vorige [1 / 4] Volgende > Laatste >>