Per kano van Almelo naar Nordhorn

Jaarlijks organiseren verschillende organisaties een kanotoertocht over het kanaal van Almelo naar Nordhorn. Er wordt 35 Km gevaren door een prachtig stuk Twents- Duitse cultuur en natuur.

euregio kano rally Er mag uitsluitend "met de peddel" gevaren worden in dit kanaal. Het traject wordt 13 keer onderbroken door dammen en stuwen. De antieke sluis, enkele antieke ophaalbruggen en het bekende schuivenhuisje worden gepasseerd. Voor kano's zijn meestal aanlegsteigers bij de kano-kluunplaatsen. Soms moet men voorzichtig een verkeersweg oversteken. Er wordt rustig gevaren en af en toe gepauzeerd.

Aan de watergrens met Duitsland varen we langs de antieke, houten douaniergebouwen. Op deze plaats en in Nordhorn zal men hartelijk ontvangen worden door de stichting Grafship en de Nordhornse Kanuverein. Een escorte van Duitse jongeren in zelfgebouwde kano's begeleidt de deelnemers door de knusse grachtjes in deze voormalige textielstad. Een prachtige beschrijving met foto's van deze route is via internet op te vragen.

Men vaart op eigen risico en met eigen materiaal. De terugreis - over de weg - wordt samen met de deelnemers georganiseerd. Er is een mogelijkheid om kano's te huren.

De gehele tocht is wat lang voor onervaren kanovaarders. Men kan daarom ook een gedeelte varen. De Almelose Stichting Cultuurhistorische Evenementen (CHE) biedt de deelnemers een medaille aan voor het varen van de route.

www.euregiokanorally.eu (kanoverhuur) Buitensport Twente