Home · Blog · Wij spannen graag een lintje

Wij spannen graag een lintje

Middels de aanleg van slechts een viertal zogenaamde boekenplanksteigers ontvouwen de Zutphense grachten en beken zich tot één prachtige Groene kanoroute voor kanovaarders. Een aaneengesloten vaarroute waar alle aanwezige stadsparken binnen de stadsgrenzen op unieke wijze met elkaar zijn verbonden.
Na een succesvolle voltooiing van een fraaie toeristische infrastuctuur voor wandelaars, fietsers, auto's, fluisterboten en plezierjachten mag de gemeente Zutphen op korte termijn haar pijlen richten op de ontsluiting van deze nieuwe kanoroute.

kanostoep Tademasingel Houtwal Zuphen Boekenplanksteiger en ballenlijn aan de stuw Tademasingel Houtwal

Enthousiaste kanovaarders uit de gemeente juichen het plan toe: "Fantastisch! Dat gaat vast en zeker lukken! De gemeente is zich tenslotte al bewust dat steigers een toeristische aantrekkingskracht hebben voor watersportliefhebbers".

Boekenplanksteigers?

Voor wie hier nog nooit van heeft gehoord. Dit zijn eenvoudige houten aanlegsteigertjes op plaatsen waar het voor de kanovaarder lastig is om aan te meren en/of over te dragen. De gemeente Westland heeft met de aanleg van dit soort steigers al veel positieve ervaringen. Door aanwezigheid en het gebruik van de steigertjes wordt de oeverbegroeiing ontzien en dragen ze bij aan een èchte impuls voor het toeristich kanovaren. Met een minimale investering of bijdrage zèlfs een buitenkansje voor de plaatselijke ondernemer dichtbij of aan het water.

Nieuwe kanosteigers ontsluiten Groene kanoroute Zutphen ..

Kanovaren Stadsparken Zutphen .. zal het volgend jaar "koppen" in de regionale pers .. Kanovaren dwars door het groene Stadspark van Zutphen, van het Emerpark naar het vernieuwde Wijnhofpark. Beleef de Berkel, de Zuidwijken, het Bronsbergermeer. Maak een leuke vaartocht door de historische binnenstad van Zutphen. Wie durft zich in de kano nat te laten spetteren onder de fontein op de Grote Gracht, of neemt een lekker modderbad in een van de natuurspeeltuinen onderweg? Zelfs aan groepen vaarders van buiten de stad is gedacht: Een mooi startpunt met gratis parkeergelegenheid is de Graaf Ottosteiger aan de vijver in het Waterkwartier.

Openingsfeestje?

Okee, een gedegen voorbereiding èn aanleg van steigers vergt wat tijd.. Maar zodra de eerste kanosteigers aan de stuw bij de Tademasingel in gebruik genomen kunnen worden, spannen enthousiaste kanovaarders met plezier een lintje om te knippen.
We zijn wel zéér benieuwd wie die schaar oppakt! #blauwboek ツ

Update april 2017: Lees hier het voorstel:

Groene Kanoroute Zutphen