Home · Blog · Waar blijft die ballenlijn?

Waar blijft die ballenlijn?

Het hele jaar door is het prachtig kanovaren in Zutphen. Mooie voorzieningen zoals kanostoepen, automatische verlichting in de tunnel onder de Overwelving, bankjes aan de waterkant, een spetterende fontein en mooie natuurspeelplekken voor de kids maken het kanovaren in de stad voor velen een echte belevenis. Maar hoelang moet het duren voor we in de media vernemen dat iemand met kano en al een meter naar beneden stuitert van de stuw aan de Tademastraat (thv de Houtwal).

Slechts een piepklein bordje aan de stuw in camouflage-groen en in grijs-witte letters "verboden doorvaart" markeert een gevaarlijke situatie. Het bord is zó klein dat je het zéker snel over het hoofd ziet. Het bekende wit-rode waarschuwingsbord "help ik verzuip" is hier absoluut beter op zijn plaats. Bovendien een gele ballenlijn over het water. Dan is het voor elke vaarder in ieder geval duidelijk dat doorvaren gevaarlijk is.

Veiligheid voor alles!

Blijkbaar ziet tot op heden nog steeds niemand de urgentie. Het blijft enkel bij reacties als "misschien niet zo praktisch idd, maar veiligheid voor alles!" en "het heeft onze aandacht". Dan maar een filmpje: Zo makkelijk vaar je er dus vanaf!

Stuw Tademasingel

Noot: Ombouwen naar een glijgoot?