Home · Blog · Tijdloze open kano verhalen

Tijdloze open kano verhalen

Op zoek naar wat kaartmateriaal om de kanovaarders van de Alphense Kanovereniging te plezieren bij hun planning van een mooie kanotrektocht over de Lagan in Zweden (waarover eind van de zomer vast en zeker meer) valt mijn oog op een themanummer open kanovaren van KanoSport, het tijdschrift voor kanovarend Nederland. Nieuwsgierig begin ik te "swipen" in de papieren voorloper van het kanomagazine en zak even lekker onderuit.

KanoSport - tijdloos leesvoer KanoSport, 18e jaargang, nr 5, oktober 1997

Een pracht verhaal over mooie vaartochten met open kano in Fins Lappland, het Kolovesi- en Linnansaari Nationaal Park. De Main, een verrassende ontdekking. Een eeuw recreatief peddelen.. veel wetenswaardigheidjes over een aantal vernieuwingen binnen het (recreatief) kanovaren. Ervaringen met Ally en Mad River "vouwcanadezen". Ja ja.. ik weet het: vouwkano. Maar deze KanoSport is ietwat gedateerd, op de kop af 20 jaar en nog steeds lekker leesvoer

Als afsluiter een mooi artikel over open-kanovaarders die in voor- en najaar richting de Ardennen gaan om hun vaardigheden op stromend water te ontwikkelen: Kanovaren dat doe je toch alleen met mooi weer? Dacht het niet, mn peddels schreeuwen alweer om water. Ongemerkt ben ik een paar uurtjes verder en flink wat tijdloze en mooie open kano verhalen rijker.