Let op! temperatuursverschillen!

Rijkswaterstaat waarschuwt met deze warme dagen extra attent te zijn op de grote temperatuurverschillen van het zwemwater: "Zwem niet in rivieren en kanalen!"

Rijkswaterstaat - 30-6-2015:
Zwemmen in rivieren en kanalen is populair in de zomer, maar ook erg gevaarlijk. Ondanks een zwemverbod in vaargeulen en bij bruggen, sluizen en havens, zijn er jaarlijks gewonden en doden te betreuren. Rijkswaterstaat waarschuwt daarom: zwem niet in rivieren en kanalen!

... Lees verder:
Let op! temperatuursverschillen!

Kanotocht plannen? - Ben je gek?

Wat gaan we vandaag doen? Met elkaar een dagje kanovaren? Ja! Heerlijk genieten op het water.. samen uit, samen thuis! Tenminste dat zou het motto moeten zijn. Ook wanneer je er op uit trekt in een gehuurde kano of kajak.

... Lees verder:
Kanotocht plannen? - Ben je gek?

Bouw zelf uw kano

"Een handleiding ten dienste van amateurs en kano-werven door J.M. Brasser."
Een mooi boekwerkje uit voorbije jaren (1934): "met bouwbeschrijving en teekeningen van zes verschillende typen sharpie en rondspant kano's."
Helaas is ons boekwerkje niet meer compleet. Slechts twee van de zes werktekeningen hebben de tand des tijds doorstaan. Fraaie blauwdrukken van een tweepersoons corjaal (lengte 5.20, breedte 0,86, holte 0.33 meter) en een twee persoon toerkano (eigenlijk een kajak ;-) van 5,25 meter lang.

... Lees verder:
Bouw zelf uw kano

Kanoroutes Salland opdoeken?

Als het aan Niek Leferink op Reinink ligt kunnen diverse fraaie kanoroutes in Salland worden opgedoekt. Even kort door de bocht: wegens "gebrek aan andere activiteiten". Niek heeft ontdekt dat de kanovaarder op een dag méér wil dan alleen in zijn bootje peddelen. Dus moet twee dingen goed voor elkaar zijn, de routes én de "andere dingen". Dit is bij de Overijsselse Vecht (overigens na jaren hard werk!) nu prima voor elkaar. In zijn onderzoek/afstudeerscriptie (2013) voor het Sallands Bureau voor Toerisme trekt Niek onder andere de vergelijking met Salland (een kist vol kleurrijke appelen) en de Biesbosch (een kist vol sappige peren).

... Lees verder:
Kanoroutes Salland opdoeken?

Dat je dan een hartverzakking krijgt is logisch?

Bij het zien van de deze foto (kwam afgelopen week even voorbij in mn tijdlijn) vraag je je inderdaad af of deze kajakvaarders zich wel beseffen of zij de binnenvaartschipper uberhaupt wel genoeg ruimte laat om te manouvreren. Kanovaarders die op de vaarroutes van binnenvaartschepen peddelen hebben over het algemeen toch wel enig bewustzijn van de gevaren en risico's op dit soort trajecten zou je denken.

... Lees verder:
Dat je dan een hartverzakking krijgt is logisch?

<< Eerste < Vorige [8 / 8] Volgende > Laatste >>