Vispassages: Samen stroomop en -af!

"Wij laten vissen weer stroomopwaarts zwemmen".
Een van de kreten waarmee verschillende waterschappen de afgelopen tijd aandacht vestigen op een sterk veranderend landschap, dus ook onze kanovaarroutes!
Nu vissen zich in Europees verband blijkbaar bijzonder goed hebben georganiseerd, wordt het hoog tijd dat belangenbehartigers van de kanosport en recreatie zich ook even laten horen.

... Lees verder:
Vispassages: Samen stroomop en -af!

Kanovaren, kras- of kunstwerk?

Als een vis in het water vandaag even stroomop de Baakse Beek richting de Veengoot. Niet een al te lang traject, maar gewoon in m'n eentje even lekker genieten van al wat moedertje natuur te bieden heeft. Met de kano op de schouders loop ik de eerste honderd meters naar de stuw. Begin oktober.. De noordoostenwind is behoorlijk stevig en voelt fris aan.

... Lees verder:
Kanovaren, kras- of kunstwerk?

Kanovaren, een verleiding!

Er zijn aardig wat plekjes op het internet waar je met weinig woorden een bepaalde "beleving" kunt uitdrukken. Twitter bijvoorbeeld. Met minder dan 140 karakters eventjes snel "prikkelen" ;-)

Vast onderdeel van dit medium is een korte, maar "veelzeggende twitterbio". Deze bio richt zich op de specifieke doelgroep (b.v. kajak- en open kano vaarders) of niche en maakt het twitterkanaal aantrekkelijk en uniek.

... Lees verder:
Kanovaren, een verleiding!

Laagwaterscenario breekt traditionele VeluweRally

Wie de afgelopen tijd de waterstand in de IJssel een beetje gevolgd heeft, zag het al aan komen: Het mooiste traject van de VeluweRally, van Rhederlaag langs Doesburg, Dieren, Bronckhorst-Brummen, Zutphen tot Deventer, zullen we als fervente kanovaarders dit jaar moeten missen.
Schaalvergroting van de binnenvaart op- in combinatie met de huidige "lage waterstand" van de IJssel noopt de organisatie tot een alternatieve startplaats voor de 35 en 50 kilometer, nu vanuit Deventer.
Op zich altijd een beter alternatief dan op het laatste moment dit fantastische kano-evenement af te moeten lasten (2011)!

... Lees verder:
Laagwaterscenario breekt traditionele VeluweRally

Droomplek in Zweden

Soms kom je tijdens de vakantie op een plek waar je je meteen helemaal thuis voelt. Een plek waar je voor écht alles op je gemak de tijd neemt. Elke dag geniet van de omgeving, de meren, bevers, elanden en de rust op je kanotocht. Een plek waar je sportieve en actieve mensen treft, die net als jou, échte Zweedse gastvrijheid beleven.

... Lees verder:
Droomplek in Zweden