Kanodroom op en rond de Berkel

Terug aan de kanostoep van een leuke kanotrip door de stad en al bezig de kano op het karretje te snoeren, wordt mijn nieuwsgierig oog getrokken door wat activiteit aan de overkant van het water. Goudzoekers met een metaaldetector op zoek naar de verborgen schat, of...? Toch maar eens even kijken. Twee alleraardigste heren helemaal in hun element bezig hun nieuwste speelgoed uit te testen, een hexacopter.

kano drone

... Lees verder:
Kanodroom op en rond de Berkel

Nesteldrang in November?

Het hele jaar door is het genieten van de natuur in de stad. Zo ook op de eerste dag van November wanneer ik er weer eens met de kano op uit trek. Het ijsvogeltje vliegt voor me uit en laat me de mooiste plekjes aan de Berkel zien. Begin November is het in de natuur nu niet bepaald de tijd dat je in de boomkruin een "nestelend paartje" verwacht. Maar tijdens mijn kanotochtje vandaag blijkt dat je de natuur wat nesteldrang betreft af en toe gewoon even de vrije loop moet laten.

... Lees verder:
Nesteldrang in November?

Vispassages: Samen stroomop en -af!

"Wij laten vissen weer stroomopwaarts zwemmen".
Een van de kreten waarmee verschillende waterschappen de afgelopen tijd aandacht vestigen op een sterk veranderend landschap, dus ook onze kanovaarroutes!
Nu vissen zich in Europees verband blijkbaar bijzonder goed hebben georganiseerd, wordt het hoog tijd dat belangenbehartigers van de kanosport en recreatie zich ook even laten horen.

... Lees verder:
Vispassages: Samen stroomop en -af!

Kanovaren, kras- of kunstwerk?

Als een vis in het water vandaag even stroomop de Baakse Beek richting de Veengoot. Niet een al te lang traject, maar gewoon in m'n eentje even lekker genieten van al wat moedertje natuur te bieden heeft. Met de kano op de schouders loop ik de eerste honderd meters naar de stuw. Begin oktober.. De noordoostenwind is behoorlijk stevig en voelt fris aan.

... Lees verder:
Kanovaren, kras- of kunstwerk?

Droomplek in Zweden

Soms kom je tijdens de vakantie op een plek waar je je meteen helemaal thuis voelt. Een plek waar je voor écht alles op je gemak de tijd neemt. Elke dag geniet van de omgeving, de meren, bevers, elanden en de rust op je kanotocht. Een plek waar je sportieve en actieve mensen treft, die net als jou, échte Zweedse gastvrijheid beleven.

... Lees verder:
Droomplek in Zweden