Kanovaren, een verleiding!

Er zijn aardig wat plekjes op het internet waar je met weinig woorden een bepaalde "beleving" kunt uitdrukken. Twitter bijvoorbeeld. Met minder dan 140 karakters eventjes snel "prikkelen" ;-)

Vast onderdeel van dit medium is een korte, maar "veelzeggende twitterbio". Deze bio richt zich op de specifieke doelgroep (b.v. kajak- en open kano vaarders) of niche en maakt het twitterkanaal aantrekkelijk en uniek.

... Lees verder:
Kanovaren, een verleiding!

Laagwaterscenario breekt traditionele VeluweRally

Wie de afgelopen tijd de waterstand in de IJssel een beetje gevolgd heeft, zag het al aan komen: Het mooiste traject van de VeluweRally, van Rhederlaag langs Doesburg, Dieren, Bronckhorst-Brummen, Zutphen tot Deventer, zullen we als fervente kanovaarders dit jaar moeten missen.
Schaalvergroting van de binnenvaart op- in combinatie met de huidige "lage waterstand" van de IJssel noopt de organisatie tot een alternatieve startplaats voor de 35 en 50 kilometer, nu vanuit Deventer.
Op zich altijd een beter alternatief dan op het laatste moment dit fantastische kano-evenement af te moeten lasten (2011)!

... Lees verder:
Laagwaterscenario breekt traditionele VeluweRally

Droomplek in Zweden

Soms kom je tijdens de vakantie op een plek waar je je meteen helemaal thuis voelt. Een plek waar je voor écht alles op je gemak de tijd neemt. Elke dag geniet van de omgeving, de meren, bevers, elanden en de rust op je kanotocht. Een plek waar je sportieve en actieve mensen treft, die net als jou, échte Zweedse gastvrijheid beleven.

... Lees verder:
Droomplek in Zweden

Kanoslalomparcours op de Berkel

Het riviertje de Berkel heeft er sinds afgelopen zomer een nieuwe Top attractie bij: Een heus slalomparcours voor kanovaarders!
Waar? - Aan de oostelijke kant van de Warkense stuw.

... Lees verder:
Kanoslalomparcours op de Berkel

Let op! temperatuursverschillen!

Rijkswaterstaat waarschuwt met deze warme dagen extra attent te zijn op de grote temperatuurverschillen van het zwemwater: "Zwem niet in rivieren en kanalen!"

Rijkswaterstaat - 30-6-2015:
Zwemmen in rivieren en kanalen is populair in de zomer, maar ook erg gevaarlijk. Ondanks een zwemverbod in vaargeulen en bij bruggen, sluizen en havens, zijn er jaarlijks gewonden en doden te betreuren. Rijkswaterstaat waarschuwt daarom: zwem niet in rivieren en kanalen!

... Lees verder:
Let op! temperatuursverschillen!