Trots op onze nieuwe looks ツ

Peddel je regelmatig over kanoweb.nl om weer eens nieuwe kano-vaarideetjes op te doen? Dan is onze nieuwe looks je vast en zeker niet ontgaan.

... Lees verder:
Trots op onze nieuwe looks ツ

Ontbossing aan de IJssel

Wordt 2016 het jaar van kaalslag aan de oevers van de Nederlandse rivieren?

Het regent steeds vaker en heviger waardoor het waterpeil van de Nederlandse rivieren stijgt. Om er voor te zorgen dat de rivieren niet buiten hun oevers treden, bevordert Rijkswaterstaat de doorstroom. Onder de noemer "hoogwaterveiligheid" zal ons unieke rivierlandschap de aankomende jaren drastisch veranderen. Pakweg 70 procent van de bomen en struiken in de uiterwaarden wordt verwijderd.

kanovaren IJssel VeluweRally - jaarlijkse kano prestatietocht op de IJssel

... Lees verder:
Ontbossing aan de IJssel

Nieuwe kanostoep Zutphen "in stijl"

ZUTPHEN (ツ) Een van Zutphens meest bekende historische monumenten, is vanaf 2016 toegankelijk voor een groter publiek. Dat meldt de gemeente Zutphen. Bezoekers kunnen onder begeleiding van een gids het ruim 115 jaar oude openbaar toilet aan de Berkelkade van bovenaf bewonderen en genieten van het uitzicht over de Berkel.

nieuwe kanostoep Zutphen Plasplek in vroegere dagen (detail ansichtkaart 1910 - N.J. Boon - A'dam)

... Lees verder:
Nieuwe kanostoep Zutphen "in stijl"

Kanodroom op en rond de Berkel

Terug aan de kanostoep van een leuke kanotrip door de stad en al bezig de kano op het karretje te snoeren, wordt mijn nieuwsgierig oog getrokken door wat activiteit aan de overkant van het water. Goudzoekers met een metaaldetector op zoek naar de verborgen schat, of...? Toch maar eens even kijken. Twee alleraardigste heren helemaal in hun element bezig hun nieuwste speelgoed uit te testen, een hexacopter.

kano drone

... Lees verder:
Kanodroom op en rond de Berkel

Nesteldrang in November?

Het hele jaar door is het genieten van de natuur in de stad. Zo ook op de eerste dag van November wanneer ik er weer eens met de kano op uit trek. Het ijsvogeltje vliegt voor me uit en laat me de mooiste plekjes aan de Berkel zien. Begin November is het in de natuur nu niet bepaald de tijd dat je in de boomkruin een "nestelend paartje" verwacht. Maar tijdens mijn kanotochtje vandaag blijkt dat je de natuur wat nesteldrang betreft af en toe gewoon even de vrije loop moet laten.

... Lees verder:
Nesteldrang in November?