Krasse kanok(n)arren

Dat ouwe kanokarretje van ons doet nog steeds goed dienst. Zéker wanneer er weer eens een toertje IJssel - Berkel gepeddeld wordt. Een korte impressie "kanovaren" Bult van Ketjen naar de nieuwe kanostoep aan de Brasseroord. Je "vaart" 'm in omgekeerde richting tijdens het afwisselende Rondje Zutphen.

... Lees verder:
Krasse kanok(n)arren

Op hoogwatergolfje naar Zutphen

Eindelijk even wat rust op de weerkaart na al het natuurgeweld van de afgelopen dagen. Tijd voor een heerlijk afzakkertje IJssel vanaf het veerpont Olburgen richting Zutphen. De waterstand op de de IJsselkop zakt met enkele centimeters naar 10.70 meter, terwijl Zutphen Noord een paar centimeters erbij krijgt. Eind van de middag 6.74 meter. Tijdens de kanotocht lijkt het er dan ook op dat ik een hoogwatergolfje mee heb. De stroming in ieder geval

... Lees verder:
Op hoogwatergolfje naar Zutphen

Wasserwandern in de grensregio

Een tijdje geleden berichtten we over vernieuwde en nieuw aangelegde kanostoepen in de Achterhoek. Dat willen we dan ook wel eens ervaren. Heerlijk er op uit voor een kanotochtje over de Aa-strang en Oude IJssel. Vertrekpunt de goed beschutte parkeerplaats aan de Marmelhorstweg even buiten Ulft richting Oude IJssel.

... Lees verder:
Wasserwandern in de grensregio

Die rommel laat jij toch niet drijven?!

Incidentele schoonmaakakties van rivier of plas? Prima initiatieven!
Maar eigenlijk is het nóg eenvoudiger om tijdens ons héle vaarseizoen te zorgen voor een plasticvrije natuur. Een beetje "cijferen*" toont snel aan dat wij als kanovaarders met elkaar een behoorlijke impuls aan een schone natuur kunnen leveren wanneer we op elke kanotocht ook maar iets van deze rommel uit het water vissen:

... Lees verder:
Die rommel laat jij toch niet drijven?!

Nieuwe kanostoep Zutphen "in stijl"

ZUTPHEN (ツ) Een van Zutphens meest bekende historische monumenten, is vanaf 2016 toegankelijk voor een groter publiek. Dat meldt de gemeente Zutphen. Bezoekers kunnen onder begeleiding van een gids het ruim 115 jaar oude openbaar toilet aan de Berkelkade van bovenaf bewonderen en genieten van het uitzicht over de Berkel.

nieuwe kanostoep Zutphen Plasplek in vroegere dagen (detail ansichtkaart 1910 - N.J. Boon - A'dam)

... Lees verder:
Nieuwe kanostoep Zutphen "in stijl"