Geklutste eieren uit de rode boot

Het picknickbankje aan de Zoekerbrug is bekleed met een dik pak sneeuw. Tsja.. fris is 't ook zo vroeg in de morgen. Snel maar een paar warme sokken aan en de kano afladen. De rest van het gezelschap zal zo wel arriveren. Alles ligt klaar. Mijn solo even in een groen "winterdekje" hijsen, dikke mat onderin. Zo.. tijd voor warme koffie.

... Lees verder:
Geklutste eieren uit de rode boot

Zutphen op de kanokaart?

Vanaf de publieke tribune volg ik, samen met aanwezige deskundigen op het gebied van groen en water, met belangstelling de presentatie van het #blauwboek (water- en groenbeheer in Zutphen en Warnsveld, door burgers gedragen) aan raad en college gemeente Zutphen. Als inzender van de Groene Kanoroute (een alternatief voor de Grote Kanoronde door het buitengebied van onze gemeente) ben ik vanzelfsprekend benieuwd hoe een mogelijke realisatie zal worden toegelicht.

kanostoep Tademasingel Houtwal Zutphen

... Lees verder:
Zutphen op de kanokaart?

Welkom bij Staatsbosbeheer

Gewoon even lekker genieten van een mooi kanotochtje? Altijd wel een kano voor handen bij de kanovrienden wanneer je toevallig in de Weerribben komt buurten. ツ

Watersporters verstaan elkaar

In onze beken, vaarten en plassen vind je gelukkig niet snel een dergelijke overdaad aan verkeersborden of regelgeving zoals we dat op onze openbare wegen gewend zijn. Watersporters houden blijkbaar beter rekening met elkaar dan de gemiddelde weggebruiker.

... Lees verder:
Watersporters verstaan elkaar

Twitterhut tussen Weerribben en Wieden

Vanuit de stalen vogeluitkijk aan de Ingenieur Lutijnweg in Wetering Oost volgen we na menig kanotoertje in de Weerribben sinds enkele jaren een ware metamorfose. Afgelopen week weer eens even de tijd genomen om de trappen van de Twitterhut te beklimmen. De vele graafmachines en vrachtwagens zijn inmiddels elders "op klus". In tegenstelling tot alle rumoer momenteel op twitter: "Verdient Weerribben-Wieden volgens jou de titel ‘Mooiste Natuurgebied van Nederland’?" is de rust in dit gebied teruggekeerd en neemt de natuur hier het èchte werk over!

kanovaren weerribben wieden

... Lees verder:
Twitterhut tussen Weerribben en Wieden