Kanovaren in de sneeuw?

Ja.. Waarom niet? Goed voorbereid genieten van de winter. Reservekleding en warme drank mee en jezelf goed inpakken tegen de kou, liefst meerdere laagjes. En.. neopreen of aquashell op je lichaam. Vooral je tenen niet vergeten. Een extra dikke mat onderin de kano beschermt prima tegen optrekkende kou van het water.

... Lees verder:
Kanovaren in de sneeuw?

Buitensport voor iedereen!

Beste Kanovrienden,
Helaas is het niet voor iedereen weggelegd om zo sportief bezig te zijn in de natuur zoals we als kanovaarders gewend zijn. Graag laten wij julie eens kennis maken met Bio Vakantieoord in Arnhem, waar veel vrijwilligers zich belangenloos inzetten om kinderen met een complexe handicap even "onbeperkt" te kunnen laten genieten van de natuur én sportief bezig te zijn binnen hun mogelijkheid.

... Lees verder:
Buitensport voor iedereen!

In vuur en vlam op het OKF

Dit jaar zijn we er vroeg bij. Het Open Kano Festival 2017 willen we tenslotte niet missen. Alvast wat mooie toertjes gepeddeld en de Weerribben op het allermooist verkend. Geniet maar even mee

... Lees verder:
In vuur en vlam op het OKF

Wilderness Hoed Service

Het gaat er op lijken dat een harde kern solovaarders elk jaar hun vaste plekje diep in het Tiomilaskogen gaat vinden. Ook dit jaar treffen we elkaar in hét kanocentrum van Zweden, het dorpje Tyngsjö. Hoewel er al aan de waterkant al snel wordt gesproken over het kleinste openkanotreffen, dit was toch ècht vorig jaar

... Lees verder:
Wilderness Hoed Service

Tijdloze open kano verhalen

Op zoek naar wat kaartmateriaal om de kanovaarders van de Alphense Kanovereniging te plezieren bij hun planning van een mooie kanotrektocht over de Lagan in Zweden (waarover eind van de zomer vast en zeker meer) valt mijn oog op een themanummer open kanovaren van KanoSport, het tijdschrift voor kanovarend Nederland. Nieuwsgierig begin ik te "swipen" in de papieren voorloper van het kanomagazine en zak even lekker onderuit.

KanoSport - tijdloos leesvoer

... Lees verder:
Tijdloze open kano verhalen