Een solotochtje met wat obstakels

Dit laatste 'volle' weekend van November is het genieten geblazen. Een fantastische kanotocht dicht bij huis. Gemakshalve in twee dagen, aangezien er nog veel te verkennen en ontdekken valt. Resultaat: een mooi rondje van pakweg 18 kilometer varen èn een flinke wandeling: Een alternatieve Laakentocht die ik met vernoem naar het bekende "Blauwboek" met voorstellen voor water in Warnsveld en Zutphen: de Blauwe Kanoroute. De in het Blauwboek genoemde Laakentocht is tevens een flink rondje door het buitengebied van Zutphen en staat nog steeds hoog op het wensenlijstje van enkele prominente plaatselijke partijen, maar kent minstens zoveel hindernissen.

Kanovaren Vierakkerse Beek Kanovaren op de Vierakkerse Beek, een fraaie alternatieve Laakentocht.

... Lees verder:
Een solotochtje met wat obstakels

Wintertijd? Het wil maar niet wennen

Ah verdorie.. Iets te optimistisch.. De voorspelde bewolking trekt vandaag tóch wat verder landinwaarts dan voorspeld. Gister was het ietwat aangenamer vertoeven op 't water. Niettemin prachtige herfsttinten op de kanotoertjes. Het vaarseizoen lijkt met de jaren al maar langer te worden. Hoewel.. kan zo maar zijn dat binnenkort het eerste ijs zich op het water vormt. Dan is het beter je mooie houten peddel thuis te laten. Eén peddelslag door het eerste dunne laagje ijs is al genoeg voor flink wat "bramen" aan de rand van je peddelblad.

kanovaren Berkel tunnel Overwelving Kanovaren in tunnel Overwelving

... Lees verder:
Wintertijd? Het wil maar niet wennen

Eifel Canadiertreffen 2019

"Diese platz bitte freihalten für die Holländische paddler" Okee prima dan.. Ik rol m'n Tenteo uit en net voor ik 'm wil vastprikken komt Achim.. Oh andere Holländer? Ook goed. Ik schuif wat op in de luwte van een grote trailer. Geen verkeerde plek blijkt een nacht later. De stormachtige wind trekt er mooi langs. Wat is het weer een prachtig weekend zeg. Een heuse Indian Summer. Met een temperatuurtje van nèt boven de 20 graden perfect weer voor een fantstische afvaart van de Rur.

kanovaren Rur - Eifel Kanovaren Rur van Heimbach naar Obermaubach

... Lees verder:
Eifel Canadiertreffen 2019

Can you canoe?

Hoe een kanotocht over de Mississippi uitgroeit naar een project dat kinderen inspireert een ​​actieve rol in hun leven te spelen, naar buiten te gaan en hun dromen waar te maken. In juni 2011 beginnen Joe en Justin -twee geboren avonturiers die hun passie voor het buitenleven centraal stellen in hun American Folk muziek- aan een kanotocht in Minneapolis en volgen de rivier de volgende 30 dagen totdat ze aankomen bij de St. Louis Gateway Arch.

... Lees verder:
Can you canoe?

Verdwalen in NP Weerribben-Wieden

Verdwalen in Nationaal Park Weerribben-Wieden? Ben je gek, daar zijn zulke prachtige peddelroutes uitgezet en bewegwijzerd, dat het je gewoonweg onmogelijk gemaakt wordt om noodgewongen ergens in deze fantastisch ruige bush te moeten overnachten.

kanovaren - oudoor kano-avontuur Kanovaren - Outdoor belevenis in de Weerribben

Tóch blijkt het immense doolhof aan vaartjes en slootjes voor menig kanovaarder vaak een (te) grote uitdaging. Wanneer aan het eind van een prachtige kanotocht de plek waar je bent gestart niet meer wordt teruggevonden slaat de paniek (lichtelijk) toe. (Zo hebben we uit zéér betrouwbare bron vernomen..) Je mooie dag valt in duigen. Alle mooie indrukken die je onderweg hebt op gedaan worden overschaduwd door deze laatste gebeurtenis. Dat willen we natuurlijk graag voorkomen. Hoe? Volg Kanoweb op Facebook. Binnenkort komen we met een handige tip!

Toe aan een outdoor kano-avontuur?

... Lees verder:
Verdwalen in NP Weerribben-Wieden