Extreme herfstkanotocht

Extreem in de zin van een zomerse temperatuur en een ongekend lage waterstand in de IJssel zo laat in de herfst. Een vreemde combinatie die me, tijdens mijn vaartocht over Berkel en IJssel vandaag, verschillende keren door mijn hoofd gaat. Zeker na de afgelopen warme en droge zomer.

Ja.. het best is genieten, maar ziet de omgeving er nu werkelijk zo weids en kaal uit? Mijn gedachten gaan terug naar voorgaande tochten over de IJssel. Is het mijn verbeelding, een doorgeslagen ruimte voor de rivier, of komt het gewoon door het gezicht op de vele basaltblokken nu ik vele meters lager dan gewoonlijk vaar. Met de zon in de rug peddel ik al mijmerend richting Deventer.

Kanovaren - Natuur aan de Berkel Reiger aan de Berkel laat zich niet storen

... Lees verder:
Extreme herfstkanotocht

Een bedankje is wel op zijn plaats

De kanokaart van kanoweb, hét landelijk online zoeksysteem voor kano instappunten én kanoroutes (350+), sinds 2007 voor menig kanovaarder een inspiratiebron, is na een flinke update goed anderhalf jaar in vernieuwde vorm online. Na een bescheiden start met onze eigen vaarroutes is de uitbreiding tot alle huidige vaarinformatie mede te danken aan enthousiaste inbreng van velen die ons initiatief een warm hart toedragen.

Er wordt begripvol en creatief meegedacht en fijne samenwerkingen zijn ontstaan. Kajak- en kanovaarders, watersportverbond, verenigingen, gemeenten, natuur- en landschapsorganisaties, recreatie- en waterschappen, toeristenburo's: Dank voor alle respons en inbreng!

Kanokaart Nederland - kanoroutes vinden, ook mobiel Vernieuwde kanokaart, oorspronkelijk initiatief Kanoweb & Kajaktourtochten.be, sinds 2007 online.

... Lees verder:
Een bedankje is wel op zijn plaats

Kanovaren in de Weerribben met de boswachter

De Weerribben verkennen in de avonduren samen met de boswachter. Een mooi buitenkansje om eens wat meer te weten te komen over het gebied. Al peddelend door de smalle vaartjes met wuivende rietkragen vertelt boswachter Denny Kroeze enthousiast over zijn werkgebied.

... Lees verder:
Kanovaren in de Weerribben met de boswachter

Zeilkano's in NP Weerribben-Wieden

Wat een tref! Nèt voor vertrek van hun laatste etappe maken we nog even kennis met Mark, Hubert, Joost en Koos. Met drie zeilkano's en een roeiboot onderweg voor een vijfdaagse trip over de Friese meren. Na een heerlijke nachtrust mag een bezoekje aan het kanotestcentrum op de Kluft niet missen.

... Lees verder:
Zeilkano's in NP Weerribben-Wieden

Peddelplezier met de vouwkano

Wat een "straps en buckles" aan die plaat kunstof in het gras. Gaat dat wel goed komen? Met flink uitzoekwerk - alles zonder handleiding - in- en weer uitelkaar en meermaals in de herhaling, wordt mijn geduld flink op de proef gesteld. Maar ja.. had ik maar niet moeten zeggen dat een flinke uitdaging mij niet vaak te veel is... Ik heb het geweten. Heel wat uurtjes verder mag het resultaat er zijn.. De ONAK is "geplooid"

... Lees verder:
Peddelplezier met de vouwkano