Waar blijft die ballenlijn?

Het hele jaar door is het prachtig kanovaren in Zutphen. Mooie voorzieningen zoals kanostoepen, automatische verlichting in de tunnel onder de Overwelving, bankjes aan de waterkant, een spetterende fontein en mooie natuurspeelplekken voor de kids maken het kanovaren in de stad voor velen een echte belevenis. Maar hoelang moet het duren voor we in de media vernemen dat iemand met kano en al een meter naar beneden stuitert van de stuw aan de Tademastraat (thv de Houtwal).

... Lees verder:
Waar blijft die ballenlijn?

Rondje Cortenoever?

Met de huidige hoge waterstand van de IJssel liggen beide oevers zover uit elkaar dat je wel een rondje via de ondergelopen uiterwaarden kunt peddelen. Een stralend zonnetje, weinig wind. Een mooi moment om mijn "maatje" eens onder uit het rek te trekken voor een heerlijk solotoertje over de IJssel. Warme koffie en wat extra warme kleding mee. Tenslotte is het nog winter, echt warm is het nog niet.

kanovaren hoogwater IJssel

... Lees verder:
Rondje Cortenoever?

Open Kano Light Festival

Veel open kano's aan de kanosteiger van Kano Vereniging Zeeburg. Blijkbaar een ietwat onwennig beeld, gezien de vele vragen en positieve opmerkingen vanaf de waterkant. Inderdaad.. géén afsluitbare kuipjes, deklijnen, sprayskirts of dubbelpeddels..

... Lees verder:
Open Kano Light Festival

Kanovaren in de sneeuw?

Ja.. Waarom niet? Goed voorbereid genieten van de winter. Reservekleding en warme drank mee en jezelf goed inpakken tegen de kou, liefst meerdere laagjes. En.. neopreen of aquashell op je lichaam. Vooral je tenen niet vergeten. Een extra dikke mat onderin de kano beschermt prima tegen optrekkende kou van het water.

... Lees verder:
Kanovaren in de sneeuw?

Buitensport voor iedereen!

Beste Kanovrienden,
Helaas is het niet voor iedereen weggelegd om zo sportief bezig te zijn in de natuur zoals we als kanovaarders gewend zijn. Graag laten wij julie eens kennis maken met Bio Vakantieoord in Arnhem, waar veel vrijwilligers zich belangenloos inzetten om kinderen met een complexe handicap even "onbeperkt" te kunnen laten genieten van de natuur én sportief bezig te zijn binnen hun mogelijkheid.

... Lees verder:
Buitensport voor iedereen!