Wilderness Hoed Service

Het gaat er op lijken dat een harde kern solovaarders elk jaar hun vaste plekje diep in het Tiomilaskogen gaat vinden. Ook dit jaar treffen we elkaar in hét kanocentrum van Zweden, het dorpje Tyngsjö. Hoewel er al aan de waterkant al snel wordt gesproken over het kleinste openkanotreffen, dit was toch ècht vorig jaar

... Lees verder:
Wilderness Hoed Service

Een bedankje is wel op zijn plaats

De kanokaart van kanoweb is al weer een half jaartje in vernieuwde vorm online.
Na een bescheiden start met onze eigen vaarroutes is de uitbreiding tot aan alle huidige vaarinformatie vooral te danken aan veel inbreng van, begripvol en creatief meedenken door en een fijne samenwerking met uiteenlopende partijen. Waarvoor dank!

Kanokaart Nederland - ook mobiel

... Lees verder:
Een bedankje is wel op zijn plaats

Tijdloze open kano verhalen

Op zoek naar wat kaartmateriaal om de kanovaarders van de Alphense Kanovereniging te plezieren bij hun planning van een mooie kanotrektocht over de Lagan in Zweden (waarover eind van de zomer vast en zeker meer) valt mijn oog op een themanummer open kanovaren van KanoSport, het tijdschrift voor kanovarend Nederland. Nieuwsgierig begin ik te "swipen" in de papieren voorloper van het kanomagazine en zak even lekker onderuit.

KanoSport - tijdloos leesvoer

... Lees verder:
Tijdloze open kano verhalen

Op naar de zomer!

's Nachts koude voeten, maar overdag heerlijk weer. Een uitgelezen weekend om met elkaar de lente in varen. Zet je de klok een uur vooruit, ga je vroeg uit de veren voor alweer een pracht kanotocht, heeft het zonnetje zich verslapen. Maar toch... het is weer eens genieten in de Weerribben!
Op naar de zomer!

Opgeruimd staat netjes

Even snel wat wegzetten in de achtertuin met de gedachte "Dat komt me misschien nog wel een keer van pas". Wat planken, balken en oude platen om de overkapping voor de kano "binnenkort" eens te vernieuwen. Al snel staat er "van alles en nog wat" bij. Oud ijzer, potten en andere prullaria wat eigenlijk in jaren niet meer van de plek komt. Ongemerkt stapelt alles zich op en wordt het ongewild een bron van ergernis.
Is het niet voor ons zelf dan wel voor de buren.

... Lees verder:
Opgeruimd staat netjes