Can you canoe?

Hoe een kanotocht over de Mississippi uitgroeit naar een project dat kinderen inspireert een ​​actieve rol in hun leven te spelen, naar buiten te gaan en hun dromen waar te maken. In juni 2011 beginnen Joe en Justin -twee geboren avonturiers die hun passie voor het buitenleven centraal stellen in hun American Folk muziek- aan een kanotocht in Minneapolis en volgen de rivier de volgende 30 dagen totdat ze aankomen bij de St. Louis Gateway Arch.

... Lees verder:
Can you canoe?

Verdwalen in NP Weerribben-Wieden

Verdwalen in Nationaal Park Weerribben-Wieden? Ben je gek, daar zijn zulke prachtige peddelroutes uitgezet en bewegwijzerd, dat het je gewoonweg onmogelijk gemaakt wordt om noodgewongen ergens in deze fantastisch ruige bush te moeten overnachten.

kanovaren - oudoor kano-avontuur Kanovaren - Outdoor belevenis in de Weerribben

Tóch blijkt het immense doolhof aan vaartjes en slootjes voor menig kanovaarder vaak een (te) grote uitdaging. Wanneer aan het eind van een prachtige kanotocht de plek waar je bent gestart niet meer wordt teruggevonden slaat de paniek (lichtelijk) toe. (Zo hebben we uit zéér betrouwbare bron vernomen..) Je mooie dag valt in duigen. Alle mooie indrukken die je onderweg hebt op gedaan worden overschaduwd door deze laatste gebeurtenis. Dat willen we natuurlijk graag voorkomen. Hoe? Volg Kanoweb op Facebook. Binnenkort komen we met een handige tip!

Toe aan een outdoor kano-avontuur?

... Lees verder:
Verdwalen in NP Weerribben-Wieden

Het mirakel van Bolsward

Even voelt de avontuurlijke kanotocht door de stadsgrachten van Bolsward als een tocht terug in de tijd, zodra Kees en zijn maat onder de Sint Franciscuskerk door peddelen. "Drijft daar..?" Zegt kees gekscherend, terwijl hij een paar flinke spinnenraggen met zijn peddel opzij schuift. Met een grijns op zijn gezicht antwoordt z'n peddelmaat Dolf: "Nee joh, dat was in de tijd dat stadsbestuur en kerkmeesters wonderen nog een handje hielpen om pelgrims met een flinke duit op zak naar de stad te lokken: 'Medieval PR'. Tegenwoordig laten ze dat over aan toeristische organisaties."

Kanovaren - Mirakel van BolswardKanovaren Bolsward - Onderdoorgang Sint Franciscuskerk - Foto: Kees van Stralen

... Lees verder:
Het mirakel van Bolsward

Behind the scenes

Op het moment dat Nederland onder tropische temperaturen gebukt gaat is het tijd om de nieuwste collectie sportieve herfst- en winterkleding op beeld vast te leggen voor één van de grootste drukwerkoperaties van Nederland. Tsja .. het weer valt nu eenmaal nooit te plannen. In dikke winterkleding, bontkraagjes omhoog en lange broek opgestroopt poseren de modellen blootvoets en geduldig in het nog enigszins verkoelende lauwe water van de recreatieplas de IJzeren Man in Vught. "Petje af!"

fotoshoot - behind the scenes behind the scenes

... Lees verder:
Behind the scenes

Kanoparadijs Weerribben-Wieden

Vrijdag 24 mei is het feest in het mooiste kanogebied van Nederland. Dankzij een nauwe samenwerking tussen ondernemers, natuurorganisaties en kanoliefhebbers groeit NP Weerribben-Wieden uit tot het grootste Kanoparadijs van Noordwest Europa. Een vernieuwend concept brengt peddelaars nóg meer profijt van de vele unieke faciliteiten en mogelijkheden langs de moerassen, kanalen en meren van dit prachtig vaargebied.

kanovaren in Weerribben-Wieden

... Lees verder:
Kanoparadijs Weerribben-Wieden