Nesteldrang in November?

Het hele jaar door is het genieten van de natuur in de stad. Zo ook op de eerste dag van November wanneer ik er weer eens met de kano op uit trek. Het ijsvogeltje vliegt voor me uit en laat me de mooiste plekjes aan de Berkel zien. Begin November is het in de natuur nu niet bepaald de tijd dat je in de boomkruin een "nestelend paartje" verwacht. Maar tijdens mijn kanotochtje vandaag blijkt dat je de natuur wat nesteldrang betreft af en toe gewoon even de vrije loop moet laten.

kano huwelijksbootje Berkel Zutphen "Nee nee nee!... Ik wil dit niet, ik durf dit niet!" klinkt het plotseling aan de rechteroever. Wat nu dan? Een jong paartje op zoek naar de perfecte plek om samen een nestje te bouwen en dan nu al kibbelen of terugkrabbelen? Dat begint dan goed... Vanuit de kano kijk ik de eerste angstige momenten en capriolen van dit kersverse paartje even aan.

romantiek Foto: © Pieter Keuzekamp - Huwelijksboot: @kanoweb (ツ)

Het duurt dan ook niet lang voordat het bruidspaar plaatsneemt in een échte "huwelijksboot". Leunend over de rand van een balkon aan de waterkant ziet een oudere dame zich alles aan en mijmert hardop: "Dit is toch wel héél romantisch!"
Thamara en Martin: Proficiat! (ツ)