Home · Blog · Kanotocht plannen? - Ben je gek?

Kanotocht plannen? - Ben je gek?

Wat gaan we vandaag doen? Met elkaar een dagje kanovaren? Ja! Heerlijk genieten op het water.. samen uit, samen thuis! Tenminste dat zou het motto moeten zijn. Ook wanneer je er op uit trekt in een gehuurde kano of kajak.

kajak op sleeptouw Verontrust komt vader aanvaren.. "Hebben jullie ook een jongen gezien in een gele kajak? We zijn elkaar kwijt." "Nee... maar hoe kun je nu je kind kwijt raken en nog wel in een opzichtig geel gekleurde kajak?" "Tja.. hij kan niet varen en wij wilden een groter tochtje maken dan hij aankon, dus hebben we hem linksaf gestuurd en gezegd op de volgende kruising te wachten tot we daar zouden aankomen."

Maar ja... Wanneer je goed op je kaart kijkt blijkt na dat extra rondje op de aangewezen plek helemaal geen kruising te zitten. Bij het plannen van een kanotocht (hoe kort ook!) hou je in ieder geval rekening met de langzaamste vaarder.

kajak met motor Gelukkig spotten we al snel de onfortuinlijke "wees". En inderdaad, hij komt geen meter vooruit. We nemen hem snel op sleeptouw terug naar het vertrekpunt. Het laatste stukje nog even "aanhaken" op een snelle motorboot.

Hopenlijk heeft pa nog behoorlijk zitten zweten van de stress en de extra rondjes peddelen.
Toch wel een dag in de categorie "Weet je nog?... toen..." ;-)
Maar vooral voor beiden een goed moment om binnenkort eens even bij de kanovereniging aan te gaan voor wat basisbegrippen!