Home · Blog · Kanoroutes Salland opdoeken?

Kanoroutes Salland opdoeken?

Als het aan Niek Leferink op Reinink ligt kunnen diverse fraaie kanoroutes in Salland worden opgedoekt. Even kort door de bocht: wegens "gebrek aan andere activiteiten". Niek heeft ontdekt dat de kanovaarder op een dag méér wil dan alleen in zijn bootje peddelen. Dus moet twee dingen goed voor elkaar zijn, de routes én de "andere dingen". Dit is bij de Overijsselse Vecht (overigens na jaren hard werk!) nu prima voor elkaar. In zijn onderzoek/afstudeerscriptie (2013) voor het Sallands Bureau voor Toerisme trekt Niek onder andere de vergelijking met Salland (een kist vol kleurrijke appelen) en de Biesbosch (een kist vol sappige peren).

kanovaren Schipbeek Het andere Salland: de Oude Schipbeek

"Andere dingen" aan de kanoroute
De Sallandse kanoroutes zijn een welkome afwisseling voor de kanovaarder. Je vindt er rust en ruimte en het is er heerlijk toeven. En.. zonder om de x-aantal kilometer een restaurant, uitspanning, of "andere dingen". Wat dan nog?

Is er iets mis wanneer je met een goedgevulde picknickmand (met bij de lokale ondernemer gekocht gezond fruit) er een dag op uit trekt voor een "andere" natuurbeleving? Wat ons betreft blijven álle fraaie Sallandse kanoroutes in stand! Niks opdoeken, maar oppoetsen en onderhouden.

We zetten met plezier óók de mooiste kanoroutes in Salland in het zonnetje.
En zeg nou zelf... kleurrijke en sappige kanoroutes toch? ;-)

Rondje Linderbeek - Regge - Zandwetering - (oude) Schipbeek