Overtoom, kano-/vissteigers en steile wallen

Zutphen kent al aardig wat (recreatieve) kanorondjes die je het hele jaar door langs de mooiste plekjes voeren. Bekendste is natuurlijk het Rondje Zuphen, 16 kilometer peddelen, grotendeels door het buitengebied, over de Berkel, IJssel, Twentekanaal en Afleidingskanaal retour via Berkel naar de binnenstad. Voor avonturiers twee zogenoemde "Laakentochten", elk 18 kilometer peddelplezier. De Groene kanoroute, grotendeels buitengebied, via de Zuidwijken en Helbergen retour binnenstad. En de Blauwe kanoroute, via het buitengebied door de prachtige waterpartijen van Leesten, Zuidwijken en Vijverplan.

kanostoep Vogelpark Een "Ozo" gewenste kanostoep in het Vogelpark aan de Grote Gracht

... Lees verder:
Overtoom, kano-/vissteigers en steile wallen

Vaarroutes voor sportieve peddelaars

De populaire Kanokaart Nederland wordt met enige regelmaat bijgewerkt met nieuwe routes, kano-instapplaatsen en veel meer interessante plekjes aan het water. De term "van en voor kanovaarders" komt voort uit onze passie voor kanovaren. Maar ook veel SUPpers maken onderhand met veel plezier gebruik van de vele routesuggesties. Welkom peddelsporters!

routes fun2paddle vaarkaart

... Lees verder:
Vaarroutes voor sportieve peddelaars

Die peddel ben je kwijt!

"Jij hebt wel plezier aan het Canadian Style peddelen, of niet? Probeer deze peddel eens uit". Op ons toertje door de Weerribben steekt Lude zijn favoriete peddel in mijn hand. "Oeh.. dat is wel een lichte peddel zeg." Nu, een paar maand en heel wat toertjes verder, is het nog de vraag of de bewuste peddel ooit terug komt bij de rechtmatige eigenaar

Grasmere testpeddel kanovaren

... Lees verder:
Die peddel ben je kwijt!

Rondje Zutphen.. een valse start

Half December en het lijkt wel of de lente in het land is. Tijd voor een fantastisch rondje Zutphen. Helaas met een "valse start" op de Berkel. Direct na de eerste kilometer een afgevallen tak in het Berkelpark die de doorvaart volledig verspert. Met veel hangen en wurmen kom ik er uiteindelijk door. Maar ja.. wat wil je.. Het seizoen voor de fluisterschippers is voorbij en dan mogen de obstakels wel weer blijven liggen tot het voorjaar. Wakker worden Zutphen! In de winter kanovaren we hier ook menig toertje. Ietwat verderop is het al wéér raak. De ingang van de Overwelving is volledig versperd met opgehoopt drijfhout en maairesten.

Kanovaren Achterhoek - Drijfhout en troep in de Berkel

... Lees verder:
Rondje Zutphen.. een valse start

Een solotochtje met wat obstakels

Dit laatste 'volle' weekend van November is het genieten geblazen. Een fantastische kanotocht dicht bij huis. Gemakshalve in twee dagen, aangezien er nog veel te verkennen en ontdekken valt. Resultaat: een mooi rondje van pakweg 18 kilometer varen èn een flinke wandeling: Een alternatieve Laakentocht die ik met vernoem naar het bekende "Blauwboek" met voorstellen voor water in Warnsveld en Zutphen: de Blauwe Kanoroute. De in het Blauwboek genoemde Laakentocht is tevens een flink rondje door het buitengebied van Zutphen en staat nog steeds hoog op het wensenlijstje van enkele prominente plaatselijke partijen, maar kent minstens zoveel hindernissen.

Kanovaren Vierakkerse Beek Kanovaren op de Vierakkerse Beek, een fraaie alternatieve Laakentocht.

... Lees verder:
Een solotochtje met wat obstakels

<< Eerste < Vorige [1 / 9] Volgende > Laatste >>