Junglekanotochten in Nederland

Een junglekanotocht in Nederland varen? Ja hoor dat kan en het is absoluut niet vreemd. Met het groeizame weer van de afgelopen periode hoef je echt niet lang te zoeken naar een ruig vaartraject door de wildernes. De kanokaart staat er onderhand vol mee, zo maken we op uit de vele berichtjes die we hierover ontvangen.

overmatige plantengroei 's zomerse plantengroei in de smalle vaartjes

... Lees verder:
Junglekanotochten in Nederland

Waterwandeling Rondje Zutphen

Vandaag voor de verandering geen beschrijving van het bekende Rondje Zutphen maar een actueel fotoblog. Op de pagina Praktische tips bij het rondje Zutphen vind je handige aanvullende info, een kaartje met instapplekken en meer routesuggesties.

Rondje Zutphen kanovaren Kanoknooppunt Marspoortstraat, drijvende kanostoep, openbaar toilet op loopafstand. Tip: lekker bakkie koffie aan de overkant voor je naar de IJssekade wandelt.

... Lees verder:
Waterwandeling Rondje Zutphen

Rondje Binnengracht

Op gemak onder de Berkelpoort door peddelend valt mijn oog rechts op de inlaatsluis naar de Binnengracht. Inmiddels is het uit 1885 stammend bouwwerk een van de vele stadmonumenten die vanaf het water het best te bewonderen zijn. Het is al wat later in de avond en ik twijfel of ik de kano nog zal overzetten om de Moddergracht, zoals de Binnengracht ook wel genoemd wordt, te varen. "Doen!" zegt een stemmetje in mij. Niet veel later 'vaar' ik rechts langs het Ruitershofje richting de binnenstad.

Inlaatsluis Binnengracht Inlaatsluis monding Binnengracht in Berkel ter hoogte van Ruitershofje

... Lees verder:
Rondje Binnengracht

Een rondje Zutphen, nèt even anders

"Vaar je daar vanaf?" vraagt de fluisterschipper verschrikt wijzend naar de open invaart van de stuw. "Nee hoor, ik maak gebruik van de kano-overstapplaats." Kanoknooppunt Houtwalstuw biedt vanaf de Berkel perfecte aansluitingen op verschillende korte en langere kanoroutes in en om Zutphen. Vandaag een verkenning van een Rondje Zutphen in Zuidelijke richting.

Vierakkerse Laak Vierakkerse Laak in de de Zuidwijken. Een groene oase

... Lees verder:
Een rondje Zutphen, nèt even anders

Toertje Torenstad

Een heus kanorondje aan het meer midden in de stad. In deze coronatijd een ideaal plekje om een frisse neus te halen. Het riet aan de stuw Tademasingel Houtwal is nog net laag genoeg om vanaf de Berkel de oversteek te wagen. Jammer genoeg ontbreekt hier nog steeds de kano-overstapplaats als eenvoudige verbinding naar al het recreatieve vaarwater dat onze stad rijk is. Maar toch, geduldig steken we veilig de weg over voor een ontdekkingstocht rond het "meer van Zutphen".

kanovaren Vispoortgracht Kanovaren - Kanoronde Poort van Zuid - #blauwboek

... Lees verder:
Toertje Torenstad

<< Eerste < Vorige [1 / 10] Volgende > Laatste >>