19e Brugse Kajakdoortocht 2009

Info: Dirk BLONTROCK, Kasteeldreef 8, 8490 SNELLEGEM
Tel. 050 39 16 77 gsm 0499 29 47 12
E-mail blontrock.dirk@telenet.be

... Lees verder:
19e Brugse Kajakdoortocht 2009

Kajakvaren op de Dender

© Jan Pardon - Kajaktourtochten De Dender is een kalm stromende rivier met nogal wat hoogteverschil, maar dan vooral in Wallonië. Bij regenval echter ligt het debiet duidelijk hoger en wordt het aangevoerde regenwater snel afgevoerd. Het riviertoerisme is vooral toegespitst op gemotoriseerde pleziervaart. Verhuur te Pollare (café de Zwarte Flesch - proef hier het Zwarte Flesh bier - en tevens kajakverhuur, en aan het provinciaal domein de Gavers, kanoverhuur.

... Lees verder:
Kajakvaren op de Dender

Kleine Nete met startpunt 't Meulezicht Retie

© Jan Pardon - Kajaktourtochten Bij het overladen van de boten aan de brug op de ring rond Herentals worden we aangesproken door vaarders van een kajakclub omtrent de vaarhoogtes en bruggen richting Grobbendonk. De Nete staat toch wel hoog en er zit redelijk wat stroming in het water. We besluiten om vanuit Retie te vertrekken. 40 minuten later en na een kopje startkoffie in 't Meulezicht, zitten we op het water bij de watermolen. De auto hebben we wat verderop gezet kwestie van niet een ganse dag een parkeerplaats te bezetten in de onmiddellijke buurt van een restaurant.

Kajakvaren op de Kleine Nete fotografie: © Jan Pardon

... Lees verder:
Kleine Nete met startpunt 't Meulezicht Retie

De IJzer, per kajak door de polders

© Jan Pardon - Kajaktourtochten Een kajaktocht georganiseerd door de Diksmuidse Kajakclub, als tweedaagse. We kiezen voor het tweede deel, zondag de 18 km door de polders. Oostkerke, bij Diksmuide, een piepklein polderdorpje, wie er niet moet zijn is er zo voorbij. Onder de kerktoren, op het intieme dorpsplein een authentieke Duitse wegwijzer als prominente herinnering aan een wrede geschiedenis. Maar nu staan er enkel vredelievende tentjes met kajak en kano's als visitekaartje.

... Lees verder:
De IJzer, per kajak door de polders

Staalblauwe lucht en een ongenadige zon

© Jan Pardon - Kajaktourtochten In Diksmuide afgesproken met mijn vaarmaat aan de Yzer vlak bij de nieuwe jachthaven en in de schaduw van een spiksplinter nieuw appartementsgebouw aan het water. Het valt op dat er ondanks de puffende hitte heel wat fietsers onderweg zijn. We laten een wagen staan en laden de boten over. Een halfuurtje later zijn we in Steenstraat, het startpunt. Aan de brug de ruime parking opdraaien. Onder een brandende zon worden de boten met het materiaal klaargemaakt met ruimschoots drankvoorraad en zonnecreme.

... Lees verder:
Staalblauwe lucht en een ongenadige zon