Photography by FreerangerCanoe

De Ourthe, Bomal - Hamoir

Een aanrader voor natuur-liefhebbers, de tocht is plm 10 kilometer lang. Via de N831 vanuit Tohonge met de auto, linksaf richting Bomal N806. In Bomal direct over het spoor links, het eerste hotel aan de achterzijde de parkeerplaats oprijden. Wel even vragen of je je kano hier af mag zetten. De auto parkeer je gratis recht tegenover het station (plm. 100 meter wandelen) Vanuit de Aisne vaar je direct de Ourthe op. Het eerste gedeelte is vrij rustig. Na ongeveer een kilometer zie je recht voor je het Fort van Logne, een prachtig gezicht boven op die berg.

... Lees verder:
De Ourthe, Bomal - Hamoir

De Ourthe, Hamoir - Comblain au Pont

Vanuit het sportpark in Hamoir, het officiele vertrekpunt voor kano's, tot aan Comblain au Pont is het plm. 11 kilometer varen. Het traject is eenvoudig bevaarbaar. Tot aan de brug bij Comlain la Tour kom je in verschillende versnellingen, echter deze volgen elkaar niet zo snel op als in het traject Bomal - Hamoir. Door het vele groen aan beide oevers voel je je echt een met de natuur.

... Lees verder:
De Ourthe, Hamoir - Comblain au Pont

Kajakken en kanoën op de Semois

"Mijn route: kajakken en kanoën op de Semois" een prachtige informatieve webgids van visitardenne.com Met deze webgids zetten de Ardennen hun deuren wagenwijd voor je open. Met "Ardennen All Acces" verken je op een verrassende en praktische manier de hele streek. Nieuwe routes gaan door de fraaie natuur en langs de mooiste bezienswaardigheden.

... Lees verder:
Kajakken en kanoën op de Semois

De Semois van Florenville - St. Cecile

Een prachtige kanotocht van zo'n 16 kilometer. 's Morgens rijden we van Camping La Semois per auto naar Florenville. Ongeveer 8 kilometer rijden. Dus ook niet zo'n probleem (en inspanning) wanneer ik deze aan het eind van de tocht weer moet halen met de "foetse" (zo is ooit op een van de kanotochten in Zweden, door een bejaarde Zweed mijn vouwfietsje betiteld, toen hij zich afvroeg hoe ik toch in vredesnaam mijn achtergelaten auto zou komen halen)

... Lees verder:
De Semois van Florenville - St. Cecile

De Semois, St. Cecile - Mortehan

Op Camping La Semois, even voorbij St. Cecile, ligt één van de vele officiële aanlegplaatsen voor kano's. Het best is hier gebruik van te maken aangezien verdere instapplaatsen wel aanwezig zijn , maar veelal privé.

... Lees verder:
De Semois, St. Cecile - Mortehan