Photography by FreerangerCanoe

De immatriculatieplaat ook wel "taksplaat"

De zogenaamde immatriculatieplaat voor kano's en kajak is een veelbesproken onderwerp. De verplichte aanvraag is komen te vervallen. Indien vrijwillig aangevraagd, wordt ge-acht de plaat zichtbaar aan te brengen op kano of kajak.

... Lees verder:
De immatriculatieplaat ook wel "taksplaat"

Filevaren op de Lesse

8 april 2007 Prachtig weer voorspeld met de Paasdagen, dus waarom niet eens een ander plekje ontdekken in de Ardennen. Helaas blijkt bij aankomst dat de Lesse enkel bevaren mag worden over de 20 kilometer vanaf Houyet tot aan de Maas, Anseremme. Vanaf 31 maart tot 1 oktober is het gedeelte vanaf Han sur Lesse gesloten voor kanovaart. Ons blijkt ook snel waarom. 2e Paasdag is de Lesse letterlijk volgepropt met kajaks. De drie verhuurbedrijven hebben druk werk om alle dagjesmensen het water op te krijgen. Containers vol met kajaks worden dan ook aangesleept.

... Lees verder:
Filevaren op de Lesse

De Amblève Awaille - Comblain au Pont

Deze tocht is plm. 10 kilometer lang en zeker de moeite waard om te varen. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat er wel enkele barrages te nemen zijn. Het vertrekpunt is in het centrum van Awaille. Vanuit Comblain au Pont de N633, in het centrum linksaf bij de stoplichten. Direct voor de brug linksaf en rechts aanhouden tot aan de oever van de Amblève. Door middel van een blauw bord wordt het vertrekpunt aangegeven. De auto kun je van hieruit het beste naar het station brengen (terug, 1x rechts en 2x links).

... Lees verder:
De Amblève Awaille - Comblain au Pont

Ourthe: Grandhan - Durbuy - Comblain au Pont: 36 km.

Een "verloren tochtje". Bij het opschonen van wat oude foto-albums enkele leuke plaatjes teruggevonden van een kanotocht over de Ourthe in het late najaar. Inmiddels al vele tochtjes (korte en wat langere) over de Ourthe gemaakt. Dit is er een in de categorie "wat langer" en een heerlijke dag genieten.

ourthe grandhan

... Lees verder:
Ourthe: Grandhan - Durbuy - Comblain au Pont: 36 km.

De Ourthe, Barvaux - Bomal

Een tocht van plm. 6 kilometer lang. Ook leuk om te starten om eventueel een dagtocht te maken naar Hamoir of helemaal naar Comblain au Pont. (16 of 27 kilometer). Met de auto in Barvaux aangekomen, over de brug het eerste kruispunt links, direct daarna weer links tot aan de oever van de Ourthe.
Na de barrage is een smal trapje naar beneden, een perfect punt om te starten. Overigens mag de barrage niet bevaren worden.

... Lees verder:
De Ourthe, Barvaux - Bomal